Как Волво създаде една епична реклама и промени играта (Видео)

Как Волво създаде една епична реклама.

Видеото е заснето с каскадьорски кадри, не е монтаж, ако искате да разберете как, четете статията докрай.

Резултат с изображение за „volvo trucks ad“

Ежедневно се измислят хиляди реклами, креативността наистина е голяма и предлагането свръх претрупано. Въпреки това от Волово искат целия свят да заговори за камиони и да накара шофьорите на камиони да искат да карат камиони Волво, но как?.

Отговорът на Волво бил: ще трябва да се мисли много! Така с годините Волво създаде поредица от вирусни видеа, създадени на полигоните за тестване на нови функции. тестовете на живо са били иновативно и смело решение, но дали тлични резултати, като по този начин попаднали Cannes Lions 2014.

Епичното видео, с участието на Жан-Клод Ван Дам, който прави шпагат между два кламиона, движещи се на заден ход. По този начин  Волво демонстира стабилността и прецизността в управлението на камионите. Това видео е шесто поред от поредицата видеа „тест на живо“, измислени за Волво от шведската рекламна агенция, която ражда идеите да въпросните видеа. Волво работи с агенцията от 2010г.

Резултат с изображение за „volvo trucks jean claude van damme“

Преди срешата си с шведската рекламна агенция, Волво използвали стандартен подход при пускането на новите си камиони на пазара. Преди вирусната капмпания, работили с много различни видове традиционни маркетингови подходи, включително и PR, социални мрежи, видеа  в youtube, печатни и маркетингови материали.

Така, вместо Волво да се обърне към рекламна агенция с опит в този сектор, Волво се обръща към Forsman&Bodenfors- една от водещите криейтив агенции в Швеция. Те имат голям опит и талант в създаването на революционни потребителски кампании.  Друг техен клиент е IKEA.

 

Така след три дни репетиции от каскадьорите и с участието на Жан-Клод Ван Дам, беше записано видеото, на което Жан-Клод Ван Дам изпълнява каскада, за която е предвидено специално укрепление за безопакност, което е добре прикрито и не се вижда. Инженерите измислили да го укрепят с метални и гумени въжета и да изработят специални платформи, на които актьорът да стъпи по време на снимките .

Пародия:
Съвсем естествено е да се включи и Чък Норис, но той балансира между два самолета. Докато камерата се отдалечава, във видеото се виждат единадесет командоси, които балансират върху главата на главния герой и светкат като елха.