Пет тайни за изграждане на успешен бизнес с помощта на външната реклама

Когато представяте бизнеса си на света, външната реклама е начинът по който ще заявите присъствието си сред клиенти и конкуренция. За да бъдете уникални, забелязани и дадете тласък на идеите си, разберете кои са тайните на успешните марки.

1. Създаване на лого – изящен, оригинален и запомнящ се елемент от вашата реклама.

Искате ли бърз и лесен начин за изработване на лого? Доверете се на професионалисти в областта на графичния дизайн – те ще направят името на бизнеса ви разпознаваемо от всички. Защото най- важната функция на логото е да бъде лесно запомнящо се. Не си мислете, че изобилието от цветове или сложните графики ще го направят атрактивно. Спомнете си  какво е логото на любимата ви марка дрехи или на голяма верига супермаркети. Не е крещящо нали? За да бъдете визуално разпознаваеми и да се възползвате максимално от маркетинговия ефект на логото, обърнете внимание на следните детайли при изработването на логото:

  • Размер и разположение на логото- размерите на логото се измерват в пиксели, необходимо е да бъдат създадени на векторни файлове, за да могат да бъдат изпращани за печатна реклама например. Разположението зависи от мястото на което искате да го поставите – в уеб сайт, в социалните медии или върху рекламни тениски.
  • Цветова палитра – тя създава първото впечатление за вашата марка и влия на въображението и представата на аудиторията за вас. Социологическите проучвания сочат, че най – използваните цветове в дизайна на лога са синьо и червено, като най –известните марки са съчетали не повече от два цвята.
  • Типография и шрифтове – типографията най- общо казано се занимава с различните шрифтовете, използвани в оформлението на логото. Разделят се основна на серифни и несерифни.
  • Иконография – това е символът разположен върху логото, съобразете го със спецификата на вашия бизнес. Заложете на простота.
  • изображение –  то създава усещането, въздейства върху аудиторията. Отново се доверете на изчистени линии за лесно възприемане и лесна разпознаваемост на марката.

2. Посланието на вашия бизнес събрано в едно изречение

Опитайте се да създадете контакт с посланието си, да предизвикате интерес, да общувате по приятелски начин с вашите бъдещи клиенти. Защо вашите услуги или продукти са важни за тях – ето това трябва да разкажете с много малко думи. Бъдете креативни, оригинални, кратки и съдържателни. Опитайте се да се запознаете, да „подадете ръка“ и да заявите, ние сме тук и можем да ви бъдем полезни. Помислете добре, кой е най-прекият път до вашите потенциални потребители и какво можете да им предложите вие. Визуализирайте го върху рекламни материали и оставете външната реклама да работи с пълна сила за вашия бранд. Посланието трябва да бъде уникално и разпознаваемо, интересно, за да се цитира от вашите клиенти и от всички останали. Колкото по-кратко е то, толкова по-внимателно трябва да бъдат подбрани думите, защото те имат голяма сила. Може да бъде в комбинация с лого и така да се подсили ефекта, само не прекалявайте с много детайли, защото посланието ви ще остане неразбрано.

3. Висока атрактивност на външната реклама - сигурен залог за успех на вашия бизнес

В съвременните маркетингови стратегии за външна реклама все по-голямо внимание се обръща на атрактивното представяне. Начините са различни – страхотен билборд на оживен булевард с иновативно изображение, рекламни тениски или торбички с качествен печат, визитки с интересна форма, реклама върху винил или перфо фолио. Вие трябва  да бъдете забелязани. Не спазвайте стандартите, дайте воля на въображението си и визуализирайте най –лудите си и смели идеи, които да провокират и да останат в съзнанието на потребителите. Не забравяйте, че вашето атрактивно представяне трябва да бъде лесно разбрано, без да изисква усилия за възприемане и без да бъде претрупано с информация, защото външната реклама въздейства върху неограничен брой потребители, които се сблъскват в ежедневието  си с нея, докато се разхождат или шофират с колата си. Тя трябва да бъде несравнимо и уникална, забравете стандартите, предизвикайте всички, дори и конкуренцията. В днешния глобален свят, само името е достатъчно, за да ви открият в интернет пространството. Вие просто бъдете несравнимо атрактивни.

4. Простота в рекламата означава стил и професионализъм

Замислете се за някой от най-успешните световни марки – изчистени линии, дори оскъдни, думи, които само загатват за дейността. Техните послания, лога, изображения са познати на всички и не се променят от много години, защото логото е лицето им пред света, а посланието им се цитира от всички. Не претоварвайте рекламните материали с много цвят и информация – всичко това може  да се разбере в последствие, просто се покажете на света по  атрактивен начин, но фино и стилно. Доверете се на професионалисти, които ще ви посочат къде е границата между преекспонираното и стилното представяне на вашия бранд и ще превърнете инвестицията си в реклама в  гаранция за успех. Вашите луди идеи  може би са наистина невероятни, но оставете на специалистите да определят крайното послание. Споделете смело идеите си, но не забравяйте – силата на рекламата е в простотата.

5. Изберете качествени материали и монтаж за всички видове външна реклама

За да има добър финал целият процес по изграждане на външната реклама, трябва да се доверите на професионалните умения на специалисти в изготвянето на рекламните продукти и използването на качествени материали. Въпреки че, колкото повече рекламни форми използвате, толкова по-добре, винаги предпочитайте качеството пред количеството. Колкото и невероятни бизнес идеи да имате, те ще си останат само идеи, ако не ги популяризирате, защото пътят на всеки утвърден бранд минава през рекламата. Изберете качествен материал на визитките, на винила за  билборда, на  перфо фолиото, което ще украси вашата витрина, качествен печат върху рекламните тениски или торбички, които ще разказват на всички за вас. Монтажът, извършен от специалисти, осигурява вашето спокойствие и добра визия.

Външната реклама е инвестиция в  успеха – атрактивна, завладяваща, емоционална, предоставена на достъпен език, тя „общува“ и „разказва“ на аудиторията за вашия бранд. Когато извървите правилните стъпки, имате възможността да се възползвате в пълна сила от нейното влияние и да се убедите в резултатите от рекламата. Изграждането на успешна марка е продължителен процес, но добрата реклама ще увеличи продажбите ви, а името ви ще се препоръчва от уста на уста. Бъдете смели, правилно формулирайте целите си, идентичността на бизнеса си и го визуализирайте пред света по най- вълнуващия начин.